Thursday, 21 July 2011

LOVE STORY - Andy William

I really love this song. Coz the lyric is very meaningful.
If you really into this song, u will cry. 

"Love is very important in our life"



Andy Williams

Love Story (Where Do I Begin)

Where do I begin
To tell the story of how great a love can be
The sweet love story that is older than the sea
The simple truth about the love she brings to me
Where do I start

With her first hello
She gave new meaning to this empty world of mine
There’d never be another love, another time
She came into my life and made the living fine
She fills my heart

She fills my heart with very special things
With angels’ songs , with wild imaginings
She fills my soul with so much love
That anywhere I go I’m never lonely
With her around, who could be lonely
I reach for her hand-it’s always there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I’ll need her till the stars all burn away
And she’ll be there

How long does it last
Can love be measured by the hours in a day
I have no answers now but this much I can say
I know I’ll need her till the stars all burn away
And she’ll be there
 


Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Hey, WESTLIFE COMING TO MALAYSIA!!!!!

 Korang dah tau ker pasal Westlife nak datang Malaysia? 
I read about this on Facebook.

Here are the details about WESTLIFE COMING TO MALAYSIA.

WESTLIFE COMING TO MALAYSIA - GRAVITY TOUR


by Sony Music Malaysia on Thursday, July 21, 2011 at 2:17pm

WESTLIFE will be coming to Malaysia this coming October 7th, 2011 FRIDAY, to perform to their Malaysian fans at The Putra Indoor Stadium, Bukit Jalil at 8.30 pm.

Westlife are back bigger than ever ;and for fans eager to see them live; can get their tickets online at www.ticketpro.com.my  and www.airasiaredtix.com

Tickets can also be purchased at the following outlets; Victoria Music; Guitar Store and Rock Corner outlets and is priced at RM355, RM255,RM155, RM95.

For enquiries call WESTLIFE Hotline :+603-78807999(Ticketpro) /  +603 - 8775 4666 (AirAsiaRedTix)

WESTLIVE LIVE IN KUALA LUMPUR : GRAVITY TOUR 2011…specially brought to you by JS Concerts in association with Midas Promotions with official hotel Hilton KL and official label Sony Musicand official radio stations Lite fm, Mix fm and Sinarfm




Hey hey... Nak layan lagu WESTLIFE lah jap. Sangat teruja. Mau pegi tengok lah... HOHOHO


Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Salam Khamis

Mow-Nink....

Pagi ni aku ke office agak lambat. Tak tau lah kenapa. Bangun dah awal, kul 6.45 tapi gatai pegi snooth alarm. Dah bunyi banyak-banyak kali, aku terus off alarm tu. Bising jer bunyi alarm pagi-pagi. Aih... (padahal alarm lah yang membantu aku bangun pagi-pagi.. Nak harap bangun sendiri, memang hari-hari terlajak lah gamaknya). Bila dh off kan alarm, aku pun tido balik. Tetiba aku terjaga, arghhhhhhhhh.......dah kul 7.30 rupanya. Adoiii Adoii.....

Aku pun tak terus bangun. Cari mangsa untuk ku kacau, ku telefon dan yer, borak-borak sampai kul 8am. WHAT THE HALLLLLLL....... Terus kelam kabut cari towel, tapi lepas tu takder dah kelam kabut sebab memang tau ku akan lambat. Pas mandi, bukak TV dulu dengar HOTFM di TV, pastu gosok-gosok baju. Aih, semua-semua settle kul 8.45. HAHAHA

Kuar rumah leh lagi lenggang-lenggang pastu ke LRT. Nasib baik lah LRT hari ni tak problem. Aku sampai LRT station, terus LRT ada. Aih, tau-tau jer aku dah lambat. KEKEKEKE

Ok, dipendekkan cerita, aku sampai office pukul 9.30am. HEBAT KAN? HAHAHA. Hebatlah sangat. Punch card merah woooooo. Sape suruh bangun lambat kan. HEHE :p


Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Monday, 18 July 2011

Pejam celik pejam celik, dah 13 Tahun Abah Meninggal

"Ku mencari bayang mu tiada
di langit biru, dilautan api
Kau hilang nan semakin jauh, 
hujung dunia kita berjumpa"

"Kau subur mewangi di dalam hati"


17 Julai 1998 - 17 Julai 2011


Setiap tahun, aku akan ingat tarikh ni. Tarikh yang sangat penting dalam hidup aku. Pada tarikh ni, aku kehilangan orang yang paling paling paling penting dalam hidup aku. *sedih*

Aku kehilangan Abah tersayang ketika umur aku 12 tahun. Bagi yang seusia dengan aku pada umur ni, percayalah korang pasti memang tengah bermanja-manja lagi kan. Even kalau di umur macam aku ni, 25 tahun, kalau Abah masih ada, confirm aku masih bermanja lagi dengan Abah.

Abah pergi di saat aku akan bertarung untuk UPSR. Sebulan sahaja lagi pada saat penting dalam hidup aku. Abah pergi tanpa kata.  *sebak*

Abah, pejam celik pejam celik, kejap jer kan masa berlalu. Rupa-rupanya dah 13 tahun Abah pergi.  Tapi kenangan bersama Abah masih ku ingat.  Abah, orang yang paling banyak mengajar aku erti kehidupan. Abah, insan yang berjaya membawa aku menjadi orang yang berguna kini (dengan pelajaran yang diberikan) *nangis*



Ni lah insan yang paling aku sayang dalam hidup. Lelaki terbaik dan paling baik yang takkan aku jumpa lagi di mana-mana. Gambar ni aku tak edit sebab nak kekalkan originality.  Sebab aku dapat rasa ketika ini, Abah ada bersamaku. Abah. *nangis*


Abah, AZIZ BIN ALI, terima kasih di atas segalanya. Jasamu tetap ku kenang sampai akhir hayatku. Abah adalah lelaki terbaik dalam hidupku.



Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Thursday, 14 July 2011

Unit Kami dah jadi Library!

Korang penah tengok tak simbol ni?


Tolong Diam!!!!!
*Image taken from here



 HAHAHAHA.....

Pagi ni unit aku dapat warning dari orang-orang di unit sebelah. Mereka suruh kami sumer diam. KAHKAHKAH...

Kami di unit ni memang bising. Tak dinafikan.  Sebab unit kami majoriti muda-muda yang baru habis belajar. Unit lain ada juga mereka yang memang dah senior. So keupayaan mereka untuk membuat bising tu memang taklah  kan. So di unit kami ni, memang sokmo bising.

Tak kira masa, ada bos or takda bos, memang kami bising. Tapi bising kami tak bermaksud kami tak buat kerja k.  Kerja kami stress jadi kami di sini memegang prinsip, JANGAN STRESS KAN DIRI KITA.  So bila dah penat buat kerja, kami akan berkumpul dan borak-borak. Bila borak-borak, ada lah gelak-gelak kan.

Pagi ni kami memang terlebih gelak sebab bos kan takda. Bos kami MC so kami pagi-pagi lagi dah berkumpul, buat-buat lawak bagai. So orang di unit sebelah pun sound. Tapi sebab bising kami di tahap melampau, kami tak dengar kami di sound. Orang yang sound kami tu akhirnya buat status di Facebook. WAKAKAKA..

Status orang tu memang marah lah. Perli kami. So kami baca. Bila baca, kami semua mengaku memang salah kami tapi rasanya tak perlu lah dia nak buat status kat facebook kan. Bagitaulah kami betul-betul. Bila buat status di Facebook, tak pasal-pasal semua orang tau. KAHKAHKAH

So kami punya senior Executive bagi email, minta kami semua senyap lah pasni. So kami semua setuju untuk diam. Unit kami sekarang ni dah jadi LIBRARY. KAHKAHKAH

Yeay!



Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Wednesday, 13 July 2011

Takziah AJ

Tengahari tadi, aku baca di status Facebook. Status tu betul-betul buat aku terkejut.  Ibu kawan baik aku masa di UiTM Shah Alam telah meninggal dunia.

Kepada AJ, aku ucapkan Takziah. Moga ko tabah menghadapi dugaan ini. Aku yakin ko kuat sebab sebelum ni pun aku tengok ko tak mudah menangis dan melatah bila apa saja dugaan ko terima.

AJ, yang pergi tetap pergi. Kita hanya mampu doakan agar arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.

p/s: aku rindu ko AJ. Dah lama tak jumpa since ko dah pindah Ipoh. :(





Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Ku Follow

 Sekarang ni, aku sedang usahakan untuk follow kembali blog-blog yang aku penah follow dulu.

Aku juga sedang follow balik kawan-kawan aku di blog aku yang lama dulu.

Kepada yang dah follow, Thank you so much. I really appreciate it.

Lots of Love,
Diriku yang terharu. HEHE :)


Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Anda Mencari Kerja? Amik peluang ni....

Aku syukur sangat-sangat sebab selepas habis belajar, terus di offer kerja.  Aku praktikal dan kerja di company yang sama.  Orang kata, REZEKI kan.  Alhamdulillah... Kebetulan masa aku habis praktikal tu, supervisor aku terus offer kerja sebab kebetulan ada kosong.  Aku pun amik lah peluang ni. Tak semua orang dapat peluang macam aku kan.

Aku suka baca news. Almaklumlah, aku kan kerja di News Agency so orang kata, kalau tak baca news, memang tak patut lah kerja di sini kan.  Sebab kawan-kawan aku suka tanya aku apa berita latest. Adoi...
So tadi aku terbaca pasal berita ni. Kepada yang berada di Kuantan, pergilah reramai yer. Yang dah kerja, boleh lah cari kerja yang better. Yang tak kerja, take this for granted.  



KUANTAN, 13 Julai (Bernama) -- Karnival Kerja Pemuda BN 2011 yang akan berlangsung selama tiga hari bermula 15 Julai ini di Pusat Konvensyen Sultan Ahmad Shah, Hotel Zenith, di sini bakal menawarkan 7,000 peluang pekerjaan.

Exco Pergerakan Pemuda Umno Malaysia Nazir Hussin Akhtar Husin berkata karnival berkenaan akan melibatkan penyertaan 150 pelbagai syarikat dan agensi swasta dan kerajaan.

"BN Youth Job Fair (Karnival Kerja Pemuda BN) itu akan dirasmikan Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob, karnival berkenaan bermula 10 pagi hingga 8 malam," katanya kepada pemberita di sini.

Beliau yang juga Pengerusi Sekretariat Pekerja Muda pergerakan itu, berkata pihaknya menganggarkan 90,000 warga Pahang akan merebut peluang mencari pekerjaan sempena karnival itu.

Beliau berkata syarikat berkaitan kerajaan (GLC) juga akan turut serta pada karnival berkenaan menerusi program Skim Latihan 1Malaysia.

Bakal-bakal graduan juga boleh mendaftar menerusi Skim Latihan 1Malaysia, menerusi skim itu mereka yang berkelulusan diploma akan diberikan elaun latihan sebanyak RM900 sebulan, manakala ijazah sarjana muda sebanyak RM1,200 sebulan.

"Tempoh latihan adalah selama setahun dan sekiranya syarikat GLC terlibat berpuashati, mereka akan diserapkan terus sebagai pekerja tetap," katanya.

Selain peluang pekerjaan, pelbagai program seperti persiapan untuk menghadiri temuduga, tatacara membuat profil peribadi, serta program berkenaan latihan kerja juga akan turut diadakan.

"Selain itu kaunter aduan mengenai pekerjaan juga akan dibuka bagi membolehkan mereka yang bermasalah dalam bidang pekerjaan mendapat khidmat nasihat. Kaunter dibuka bermula 9.30 pagi hingga 7 petang sepanjang karnival berkenaan berlangsung," katanya.

-- BERNAMA

p/s: SELAMAT MENCARI KERJA. REBUT PELUANG INI. yeay!



Thanks awak sudi jengah dan baca!!!

Tuesday, 12 July 2011

Ragut

Aku balik kerja pukul 5.30 biasanya.

Semalam, seperti biasa, aku jalan sorang-sorang. Mula-mula aku tumpang Kak Halmy ke LRT Ampang Park then jalan kaki lah ke LRT tu. Masa aku jalan sorang-sorang tu, adalah pakcik ni tegur aku. 

Ni dialog antara aku and pakcik tu. Kejadian ni di depan Double Tree, Intermark, betul-betul depan Ampang Park.

Pakcik Melayu: Dik, hati-hati dik. Handbag tu pegang elok-elok. Tadi ada perempuan dah kena ragut. Baru jer lagi. Budak motor yang meragut. 

Aku: (terkejut) Hah! betul ker pakcik? takutnya saya.  

Jalan-jalan depan sikit, ada sorang lagi pakcik menegur aku.

Pakcik India: Adik, handbag tu pegang betul-betul dik.  Jangan leka sangat jalan tu. Tadi dah ada sorang perempuan kena ragut. Peragut tu datang dari arah sana (sambil tunjuk tempat dimana peragut tu ada).

Aku: Terima kasih pakcik.

Aku takut sebenarnya. Tapi apa boleh buat, dah memang aku ni pengguna LRT  tegar. Kahkahkah.

Aku hanya bertawakal jer pada Allah, sebab sebelum kuar rumah, aku memang amalkan baca Al-Fatihah, Ayat Kursi dan Al-Ikhlas. 

Pastu niat, YA ALLAH LINDUNGILAH AKU WALAU KEMANA SAJA AKU PERGI DAN DIMANA SAJA AKU BERADA. SESUNGGUHNYA AKU HANYA BERTAWAKAL KEPADAMU YA ALLAH.

Oh ye, ni aku nak share antara tempat yang korang memang kena hati-hati.  


HOT SPOT CRIME AREAS IN KL

1     Lebuh Ampang Bus Stop  Near The Indian Restaurants - Snatch Thief Area, victims are normally Malay and Indian girls who are alone and not aware. Sexy Indian Girls, please be extra careful if you are to say a word, they will insult you with vulgar words or even slap your face if you put up a fight.

2     Jalan Ampang - Menara Great Eastern / Great Eastern Mall   - If you are approached by anyone - men or women asking for directions or the time, please be ALERT of any car or motobike that comes near you. Stop your conversation and run for your life, if not, be ready to scream or if you have a spray, get it ready. Tag Team Ahli Gusti Jahat Gang will either snatch your handbag / handphone or sepak you if they can't get anything from you. If you are too sexy - they will bundle you into their car or molest you on the spot.

[ They work in a team of  4 to 6 persons]. THE GIRL IS THEIR DECOY [UMPAN] to rob their unsuspecting victims.

3     Changkat Thambi Dollah Off Jalan Pudu  - Bus Stop and Wisma Shaw Areas. Lots of Mat Rempits who hang around the bus stop area to snatch your handbag. Those who drive to this area and to Wisma Shaw for shopping or Cari Makan, Please park your car at a safe parking area. Tepi Jalan parking areas can be unsafe - Taiko Tai might force you to remove your car or they will park to block your car. Any words you say to them might end-up by you getting a good bash -up. [They have areas whereby only gang leaders can park their cars]

4   Jalan Pudu From Swiss Garden Hotel to Hentian Pudu Raya and Menara Maybank

4.1:  Ladies, please take care of your handbag and your  handphone when you place it near your ears - Mat Rempit Gang will  Zoooom near you and roughly snatch it from you. You might just fall down due to the impact of it and hurt your head by hitting the ground.

4.2:  When withdrawing cash from the bank's ATM  [Ambank or Maybank] Please look around first b4 you do your withdrawal, IF YOU NOTICE someone looking at you or suspicious to you, then you have to be extra careful!. There is this GERAK KILAT gang who in a split second would be near you and snatch or point a knife at you to handover the money, some even force their victims to withdraw from  other ATM banks.[Acording to my not so reliable source - there were one or two female victims who were raped and dumped at Setapak and Kepong areas]

4.3:    Boarding of Taxi or Unknown Person's Car - Please take note of the route the driver is taking you;  if you are taken to a wrong road, then you would end-up as a Rape victim or if you are a guy, hehehe... you would be cash stripped / burnt in a car.[My best friend lately was a victim, lost his Rolex Watch, Wedding ring and ATM Card ].

4.4:  Ok, Ladies, if you think that it's safe to be on a motorbike with your Macho Guy that's fine, but be aware of motorbikes beside you, they might be snatchers who will snatch your bag and Zoom away

5     Wangsa Maju Putra LRT and TAR College Area.     A New Gangster Area--- this area has now become worse than Jinjang, Balakong or Puchong .Groups of youths will do anything to harm you for just a matter of cents or dislike your personality. Don't stare or look at them, all you will know is that they will just simply stab you with a penknife or a dagger..

6     Kepong, Selayang, Sentul Timur LRT and Wangsa Maju -  Unknown Part Time Taxi Drivers or Stolen Taxi Waiting for You  To Be Their Victims - Ladies if you are alone, please DO NOT board a taxi if you think the driver is not pleasant. If you have withdrawn money from the bank or that you are sexy please ENSURE that the driver doesn't  use the central locking of his taxi and driving you to a right route.[You have the full right to ask the taxi driver not to use the central locking - Wind down the windows if he does not obey you].

Macho Guy, you too can be a victim of cash and valuables.  

p/s: All info was taken from e-mail.

Monday, 11 July 2011

New Born

Hai semua...

Oh oh lupa, kena bagi salam dulu.. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia

Selamat datang ke blog baru aku. Sebelum ni aku dah ada blog. Kawan-kawan kat blog lama takdalah ramai sangat, around 100++.  Aku sayang sangat blog lama aku tu jer tapi oleh kerana beberapa sebab dan alasan, aku jadi takda mood untuk buat entry baru.

Aku rindu sangat nak berblog sebenarnya. Macam-macam perkara yang aku nak cerita tapi oleh kerana 'sebab dan alasan' tersebut, aku pendamkan saja niat aku tu.

Sehinggalah aku terfikir untuk create blog baru. Kekekeke.... Macam artis lah plak kan.

Ok, SELAMAT DATANG KEPADA SEMUA!!!